Over Ingrid

Kennis vergaren, ervaren en weer doorgeven

Ik heb persoonlijk ervaren hoe belangrijk positieve psychologie kan zijn voor je loopbaan en je leven. Ik geniet er daarom van om die kennis te delen met anderen.

Hoe doe ik dat? Ik geef trainingen op het gebied van positieve psychologie. Aan professionals in het onderwijs, in de zorg en allerlei andere bedrijfstakken.

Daarnaast werk ik als docent aan de Marnix Academie in Utrecht. Ik verzorg onder meer het keuzevak ‘positieve psychologie voor leerkrachten’ en coach een groep deeltijd-studenten.

Wat probeer ik ‘anders’ te doen? Ik houd ervan om mensen helderheid en structuur te bieden. Er zijn heel veel nuttige inzichten en toepassingen binnen de positieve psychologie. Het is de kunst om daarbinnen iets te vinden dat werkt voor jou persoonlijk.

Hiervoor heb ik allerlei andere dingen gedaan…

Studeren aan de Marnix Academie en lesgeven.

Ik heb de deeltijd-Pabo gedaan. Tijdens en na mijn studie heb ik lesgegeven aan verschillende basisscholen.

Werken als tv-journalist en documentairemaker.

Als tv-maker bij de publieke omroep ben ik op veel bijzondere plekken in de wereld geweest en heb ik verdriet én geluk in allerlei culturen gezien.

Samen met mijn gezin een jaar leven en leren in de VS.

Hier ben ik me gaan verdiepen in Positieve Psychologie. Onder meer door het volgen van een cursus psychologie aan (wat een buitenkans!) de Harvard Universiteit.

Geschiedenis studeren aan de Universiteit Utrecht

Wat mij betreft een van de mooiste studies die er zijn. Ik heb een master gedaan op het gebied van internationale geschiedenis.

En – minstens zo belangrijk – ik ben getrouwd met Ben. Samen hebben we vier prachtige dochters: Maria, Isabelle, Emma en Bernice. 

Meer weten over mijn loopbaan? Check mijn LinkedIn-pagina.

Dit is wat deelnemers zeggen:

“Ingrid laat je een stukje lichter en positiever naar jezelf en de ander kijken.”

“Ingrid weet absoluut te inspireren. De kennis, ervaring én het enthousiasme spatten er van af.”